Over ons

Het startte met de aankoop van een kleine rijwoning

Mijn verhaal start 20 jaar geleden met de aankoop van een kleine rijwoning in Gent die toen amper 50.000 euro kostte.  Ondertussen heb ik verschillende andere huizen, opbrengstwoningen en grond aangekocht en verkocht.
En bij elke nieuwe aankoop had ik weer iets bijgeleerd doordat ik samenwerkte met een andere bank of een andere notaris, ik bepaalde denkpistes vernam van vrienden en collega’s, ik zelf vragen ging stellen en op zoek ging naar informatie.

Complexiteit

De laatste aankoop spande op dat vlak de kroon : een gezamenlijke nieuwe aankoop met mijn vriendin waarbij ze tegelijkertijd haar vastgoed verkocht én zich inkocht in mijn bestaand vastgoed. Hierbij kwamen zoveel aspecten kijken dat we op een gegeven moment door het bos de bomen niet meer zagen.
Er diende een evenwicht gevonden te worden tussen onze beide belangen, de kosten en de garanties. We gingen hiervoor te rade bij diverse specialisten (notaris, bank, immotheker, boekhouder, makelaar,…) maar niemand was in staat een totaaladvies te formuleren.

Ervaring

Door de combinatie van eigen succesvolle vastgoedprojecten, mijn jarenlange werkervaring bij de overheid als strategisch vastgoedadviseur en mijn opleiding als economist bij de Universiteit Gent, wist ik ons door het administratief, juridisch, financieel en fiscaal doolhof te gidsen en creatieve oplossingen uit te werken waar we beiden beter van werden.

Maatschappelijke betrokkenheid

Vastgoed mag geen doel op zich zijn maar is een middel tot meer geluk. Mijn grootste voldoening haal ik uit het meehelpen om meer te realiseren met minder, zeker voor mensen met een bescheiden budget die kunnen rekenen op een verlaagd tarief voor mijn diensten.

Geen theorie maar praktijk

Elke oplossing die voorgesteld zal worden, werd door mijzelf reeds met succes toegepast en kan bewezen worden aan de hand van authentieke aktes en contracten.

Referenties

Aan wie meer informatie wenst over mijn persoon, ervaring en werk kan ik de coördinaten bezorgen van klanten die ondertussen met succes beroep deden op de integrale aanpak van VASTGOEDADVIES. Neem vrijblijvend contact met me op en samen onderzoeken we wat mogelijk is voor u.
Met vriendelijke groeten,
Ronny Vermaut, Woestijnegoedlaan 13 te 9032 Wondelgem, ronvermaut@gmail.com
BIV 512326 – beroepsverzekering AXA 730.390.160